természetgyógyászat

 

A gyógynövényes gyógyítás nagyon eredményes, a növényi orvosságok igen hatásosak, ha helyesen alkalmazzák őket.

 

Nagyon sokan az alternatív orvosságok felé fordulva „egy csipet gyógynövény egy csésze felforralt vízben” teával próbálják kúrálni magukat, s arról, amit isznak, úgy vélik, hogy az a gyógynövénytea. Valójában ezekkel az italokkal semmit nem lehet elérni. Egy dolog füvekből készíteni italokat, és megint más betegséget kezelni valóban nagyhatású gyógyteával vagy más gyógynövény-terápiával. A gyógynövényes gyógyítás általában meglehetősen nagy dózisokkal történik és néha hosszan tartó kezelést igényel.

Nem lehet eléggé hangsúlyozni az étrend megváltoztatásának szerepét a betegségek gyógyításában. Nehéz eredményt elérni gyógynövényes kezeléssel vagy bármi más terápiával, ha nem fordítunk kellő figyelmet az étrendre. Nagyon fontos, hogy a betegség kezdetén azonnal hagyjuk el a nehezen emészthető ételeket, és térjünk át egyszerű, de vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, tápláló és kiegyensúlyozott étrendre, diétára. A diétát akkor is folytatni kell, ha a heveny betegség neheze, kritikus szakasza már elmúlt.

 

Ha a gyógynövényeket helyesen alkalmazzák, akkor biztonságos, veszélytelen a használatuk. Nem megfelelő alkalmazásuknak viszont számos kellemetlen kihatása, káros következménye lehet, sőt halált is okozhat. Tilos gyógynövényhez nyúlni pusztán tradíciók, hiedelem alapján, alkalmazásuk kiegészítő ismerete nélkül.

 

Hangsúlyozom, hogy panaszaikkal feltétlenül keressenek fel szakorvost, aki egyben ETI által elfogadott fitoterapeuta szakirányú szakképzettséggel is rendelkezik. Csak az ő segédletével állítható össze a legmegfelelőbb gyógynövénykúra és diéta. A gyógynövények téves használata révén nagyobb kár okozható, mint a nem megfelelő gyógyszer esetén.

Magánrendelésemen fitoterápiás tanácsadással segítséget nyújtok azoknak, akik bizalmat szavaztak e természetes gyógymódnak. Álláspontom az, hogy a gyógynövényeknek elsődlegesen a betegségek megelőzésében van szerepük, illetőleg erős immunrendszer esetén a betegségek kezelésében hatékonyak.

 

 

 

VISSZA